POJMOVI


AROMATERAPIJA


Aromaterapija, (grčki aroma= miris, therapeia= liječenje, služenje), u svojem najširem obliku, doduše ne pod tim nazivom postoji već od najranijeg doba. Doslovno znači liječenje mirisom. Ima svoje korijene u mnogim drevnim načinima liječenja i iscjeljivanja. Svrstavaju je u alternativnu medicinu. Po svojoj je prirodi holistička i komplementarna metoda iscjeljivanja.Komplementarna - jer se nadopunjuje s ostalim alternativnim granama medicine, čak i sa konvencionalnom. Holistička, jer promatra osobu na svim razinama- fizičkoj, duhovnoj, mentalnoj i emotivnoj razini, uzimajući u obzir i životni stil osobe, obrasce prehrane, društvenog života itd. Djeluje na otklanjanju uzroka neravnoteže u organizmu, te daje prednost prevenciji održavanja zdravlja i ravnoteže čitavog tijela i duha, iako se koristi i u kurativne svrhe.

Aromaterapiju možemo koristiti u svom domu, na poslu, na odmoru, na putu, u sportu, u kulinarstvu, u gotovo svim područjima našeg života.Ona oplemenjuje i opušta naše fizičko tijelo, smiruje naš duh, vida ranjene emocije, bistri naše nejasne misli i još puno više od toga..... A sve to preko malenih, suptilnih ali izuzetno snažnih i moćnih kapljica eteričnih ulja koja kad jednom zamirišu u našem životu poželimo da tu zauvijek i ostanu.


ZAŠTO MASAŽA?


Masaža je od davnine poznata i priznata metoda prevencije, liječenja i otklanjanja raznih tegoba.

Masažom djelujemo na tijelo, emocije, um i duh. Duboka relaksacija tijela i uma omogućava tijelu da se oslobodi stresa i toksina, da poboljša dotok kisika i hrane u organe, te da poboljša cirkulaciju.

U svijetu aromaterapije masaža je jedna od najpriznatijih i najkvalitetnijih načina upotrebe eteričnih ulja.


ŠTO POSTIŽEMO MASAŽOM?


  • Duboka relaksacija koja pomaže uklanjanju mentalnog i fizičkog umora
  • Oslobađanje kronične napetosti u ramenima, vratu i leđima
  • Potiče cirkulaciju u mišićima, a time i prokrvljenost organa
  • Potiče probavu, asimilaciju i eliminaciju
  • Pomaže u otklanjanju glavobolja čiji je uzrok u bolestima želuca, žučnog mjehura, jetre i pms-a

MASAŽA ETERIČNIM ULJIMA


Masaža tijela eteričnim uljima djeluje terapeutski gdje molekule ulja ulaze u kožu kroz pore i folikule gdje ih preuzima kapilarna krvna cirkulacija.

Molekule ulja preuzima krvna cirkulacija i limfa i putem krvi i limfe bivaju raznešene po cijelom organizmu.

Aromaterapija je kontrolirana upotreba eteričnih ulja u svrhu očuvanja i/ili unapređenja zdravlja tijela, uma i duha. Aromaterapija se bavi čovjekom, njegovim fizičkim, emotivnim, mentalnim i duhovnim potrebama, te pruža podršku u njihovom manifestiranju i realiziranju.

Eterična ulja su nemasni prirodni ekstrakti iz aromatičnih biljaka dobiveni pomoću destilacije, ekstrakcije ili nekom drugom metodom izolacije a nalaze se u žljijezdama biljke, venama, vrećicama i žljijezdanim dlakama. Za dobivanje ulja koriste se dijelovi biljke: cvijetovi, osušeni pupoljci, listovi, stabljike, trava, drveni dijelovi, kore, korijenje, sjemenje i plodovi.Da bi ulja bila djelotvorna, nužno je da su prirodna i čista a to Vam upravo nudimo mi.


AROMATERAPIJA ZA KUĆNE LJUBIMCE


Sve dobrobiti aromaterapije ljudi su već odavno iskusili na sebi, a odnedavno ljubitelji životinja blagodati esencijalnih ulja mogu pružiti i svojim kućnim ljubimcima. Njima, kao i čovjeku, ona pomažu u revitalizaciji i jačanju imunološkog sustava.

Na principima aromaterapije osmišljena je i posebna ogrlica za pse i mačke. Ogrlica s mirisom lavande ima iznimno smirujući učinak, pa je stoga očekivano i najtraženija.

Primjerice, za liječenje depresije ili manjka energije kod pasa, odlične su ogrlice s mirisom geranija. Ogrlice su prilagođene različitim veličinama pasa, a cijena im se kreće od 60 do 80 kn. Osim ogrlica, u ponudi su i razne svjećice (ali ne smijete ih nikada ostaviti zapaljene same s ljubimcem), jastučići za spavanje i drugi preparati. Za pse se najčešće koriste lavandina ulja, koja imaju relaksirajuća svojstva. Uz to, pomažu još kod svrbeža i zacjeljivanja rana. Ako ljubimca muče alergije, pomoći će mu kombinacija ulja limuna i vode, kojom nekoliko puta dnevno treba poprskati prostor u kojem boravi.

Protiv agresivnosti odlično je ulje sandalovine i ylang ylanga, a tegobe uzrokovane artritisom ublažit će esencije bora, ružmarina i smreke. Kod opekotina pomaže lavanda i ružmarin, a lavanda i kamilica dobre su za obuzdavanje problema s hiperaktivnošću.

PRIUŠTITE SI MALO OPUŠTAJUĆE MASAŽE
REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN VEĆ SADA!